background
Breng bod uit

Verduurzamen
woning

Algemene informatie

Adres
Eeuwigelaan 59, 1861 CL Bergen (Nh)
Type woning
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2007
Wonen
192 m²
Energielabel
B
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, houtkachel, vloerverwarming geheel
Warm water
Cv ketel
Voorzieningen
Dakraam, glasvezel kabel, mechanische ventilatie, rookkanaal, schuifpui, tv kabel
trueortho

Huidige energielabel: B

Het energielabel van een woning geeft inzicht in de isolatiekwaliteit en energiezuinigheid van installaties. Het label varieert van A++++ (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en duurzame verwarming. Het label is een momentopname, en aanvullende maatregelen kunnen verder gaan dan het labelniveau. Het stimuleert verduurzaming, verlaagt energiekosten en bevordert bewustwording van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Natuurlijk hangt de energierekening ook af van gedrag.

De voordelen van een goed geïsoleerd en energiezuinig huis met een gunstig energielabel zijn:

  • Verhoogt de waarde van de woning en verkort de verkooptijd.
  • Verbeter het wooncomfort en maak het huis aangenamer.
  • Lagere energierekening.
  • Minder CO2-uitstoot voor een beter milieu

Hieronder laten we op basis van beschikbare gegevens zien welke mogelijkheden er zijn om het energielabel te verbeteren en verdere verduurzaming te realiseren.

Mogelijkheden om deze woning te verduurzamen

Voor het verduurzamen van een woning zijn er subsidies beschikbaar die aangevraagd kunnen worden. Het type subsidie kan echter variëren per gemeente, aangezien dit ook afhankelijk is van de specifieke verduurzamingsmaatregelen die genomen worden, daarom zijn deze niet opgenomen.

In het licht van het toenemende bewustzijn rond energiezuinig gedrag, inclusief het uitschakelen van ongebruikte apparaten en het aanbrengen van tochstrips, hebben we ervoor gekozen om deze maatregelen achterwege te laten in de volgende lijst.

Het dak van deze woning is al optimaal geïsoleerd.

Het glas van deze woning heeft een goede isolatiewaarde.

De spouwmuren van deze woning zijn reeds geïsoleerd.

De vloeren van deze woning zijn reeds geïsoleerd.

Een zonneboiler biedt een voordeel ten opzichte van zonnepanelen: het is veel minder gevoelig voor schaduw. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van zonne-energie om warm water te leveren waardoor er tot 50% bespaart kan worden op energieverbruik voor douchen en in de keuken. Het is een duurzaam alternatief voor aardgas, aangezien er geen CO2-uitstoot is. Hoewel een zonneboiler in de zomer vrijwel al het warm water levert kan dit in de winter niet volledig worden gegarandeerd maar een hr-ketel of warmtepomp zorgt dan voor de benodigde warmte. Een zonneboiler heeft ongeveer 4 à 5 zonnepanelen nodig.

Besparing per jaar
Zonneboiler 230 m³


Subsidie zonneboiler

Een warmtepomp kan de cv-ketel volledig vervangen of ermee samenwerken als een hybride oplossing. Het zorgt niet alleen voor de verwarming maar ook voor het warm water in de douche en keuken. Deze elektrisch aangedreven apparaten halen warmte uit de lucht of bodem, waardoor ze uiterst energiezuinig zijn. Door te kiezen voor een warmtepomp kan gedeeltelijk of volledig afscheid worden genomen van aardgas wat gunstig is voor het milieu en de energierekening aanzienlijk verlaagt.

Besparing per jaar
Warmtepomp 369 m³


Subsidie warmtepomp

Op dit adres zijn zonnepanelen geschikt voor installatie.
Deze woning verbruikt ongeveer 5.200 kWh aan elektriciteit (bron CBS).
Om in de energiebehoefte te voorzien, zijn ongeveer 17 zonnepanelen nodig.
Echter, er is ruimte voor maximaal 38 zonnepanelen op het dak.
De overige 21 zonnepanelen (het verschil tussen 38 en 17, oftewel 21 extra panelen) kunnen extra energie opwekken. Deze extra energie kunt u terugleveren aan de energiemaatschappij.

Zonnepanelen spelen een essentiële rol in de overgang naar duurzame energie. Ze maken gebruik van de onuitputtelijke kracht van de zon om elektriciteit op te wekken, zonder schadelijke uitstoot van broeikasgassen. Dit maakt ze een milieuvriendelijke optie om te investeren in groene energie. Bovendien hebben zonnepanelen een lange levensduur en vereisen ze minimaal onderhoud. Ze kunnen tientallen jaren meegaan, waardoor ze een betrouwbare en duurzame investering zijn. Door eigen groene stroom op te wekken met zonnepanelen, vermindert u niet alleen afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar draagt u ook bij aan een schoner milieu en een duurzame toekomst voor komende generaties.

Door dat een zonneboiler ongeveer 4 à 5 zonnepanelen nodig heeft gaat dit af van de hoeveelheid zonnepanelen (oftewel 33 zonnepanelen), dit zit in de onderstaande berekening.

Besparing per jaar
Zonnepanelen 10.395 kWh


Ontdek hier een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden die zonnepanelen te bieden hebben.


0% btw op zonnepanelen

Een voorwaarde voor het plaatsen van zonnepanelen is altijd dat er een omgevingsvergunning moet zijn van de gemeente.

Overzicht besparingen

Besparing per jaar
Zonneboiler 230 m³
Warmtepomp 369 m³
Zonnepanelen 10.395 kWh

Maak slim gebruik van subsidies

Voor het verduurzamen van een woning zijn er verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar, die u kunt aanvragen. Het type subsidie kan echter variëren per gemeente, dus het is raadzaam om na te gaan welke specifieke subsidies er beschikbaar zijn.

Het loont echt de moeite om u te verdiepen in de subsidieregeling Energiebesparing.

Hieronder staat een lijst met verwijzingen naar mogelijke subsidies om deze woning te ondersteunen bij verduurzamingsmaatregelen:

Overige informatie

Toelichting

Hoewel we via de bovenstaande berekeningen proberen om een zo goed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden, moet worden opgemerkt dat het een schatting blijft op basis van beschikbare gegevens. Voor een nauwkeurigere berekening per onderdeel zijn specifieke gegevens nodig. Gebruik de externe tool op verbeterjehuis.nl voor gedetailleerdere informatie en mogelijkheden voor verbeteringen.

Disclaimer

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is gegenereerd op basis van geautomatiseerde verzamelde data en dient slechts als indicatie. Voor deskundig advies raden wij aan contact op te nemen met een gecertificeerd energiedeskundige.